Telefonie: een toegevoegde waarde

Tegenwoordig kan je kiezen uit duizend-en-één manieren waarop je je bedrijf bereikbaar kan maken voor klanten. Telefonisch contact is naast e-mail en tegenwoordig ook social media een veel gebruikte manier van klantcontact. Klanten hechten meer waarde aan persoonlijk contact, dit geeft meer vertrouwen dan plattere vormen van communicatie. Daarom is het belangrijk om hier de benodigde aandacht aan te besteden. Het komt vele malen professioneler over wanneer de klant middels een ingesproken bericht erop wordt gewezen dat er momenteel niemand in de gelegenheid is om de oproep te beantwoorden of dat het bedrijf gesloten is, dan dat er niet wordt opgenomen en de verbinding wordt verbroken of er een ingesprektoon te horen is.

Een telefooncentrale kan je helpen met professionaliseren op verschillende manieren. Je kan de beller zelf de afdeling laten kiezen met behulp van een keuzemenu of de beller welkom heten met een welkomstboodschap. Daarnaast is het ook mogelijk om oproepen door te zetten naar een een callcenter/antwoordservice zodat de oproep te allen tijde wordt beantwoord of laat de klant een voicemailbericht inspreken om hem vervolgens later te contacteren. Zo weet de klant altijd waar hij aan toe is.

Uiteraard kan een uitgebreide telefooncentrale ook meerwaarde creëren voor de medewerkers van het bedrijf. Denk hierbij aan de koppeling tussen de telefooncentrale en een CRM-systeem. Door deze koppeling kun je de klant met één muisklik bellen of zie je wie (naam of bedrijf) er belt en worden de klantgegevens automatisch geopend op de computer.

Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt, dus laat je daarom goed informeren naar de mogelijkheden bij je telecomleverancier.